Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

* PREVENCIJA * RESTORATIVNA STOMATOLOGIJA * ENDODONCIJA * FIKSNA PROTETIKA *
* MOBILNA PROTETIKA * PARODONTOLOGIJA I ORALNA KIRURGIJA * IMPLANTOLOGIJA *
* ESTETSKA STOMATOLOGIJA * DJEČJA STOMATOLOGIJA *
DJEČJA STOMATOLOGIJA (PEDODONCIJA)
Da bi Vaša djeca rasla zdravo, potrebno je i njihove zubiće održati zdravima. Zato je osnovni cilj pedodoncije preventivno utjecati, odnosno učiti djecu o adekvatnoj oralnoj higijeni, zdravoj prehrani i redovitim posjetima doktoru dentalne medicine. Vrlo često, djeca već i u najranijoj dobi, imaju karijes na mliječnim zubima, zbog njihove neotporne cakline, noćnih obroka i neadekvatne higijene. Saniranje mliječnih zuba je od izuzetne važnosti, jer oni čuvaju mjesto trajnim nasljednicima, usmjeravaju njihovo izbijanje, omogućuju normalno žvakanje i adekvatni koštani razvoj.
Na prvi posjet doktoru dentalne medicine ne treba čekati da dijete počne osjećati bolove u zubićima, već ga u ordinaciju treba dovesti kad su zubi još zdravi ili imaju karijes koji još nije uznapredovao (oko 2,5-3 godine). Na taj način se kroz igru razvija povjerenje djeteta prema liječniku i izbjegava nastanak straha koje bi dijete moglo nositi i u odrasloj dobi.
Nakon nicanja trajnih zuba, dobro je napraviti tzv. pečaćenje fisura, bezbolan postupak zatvaranja udubljenja na trajnim kutnjacima. Koriste se materijali koji otpuštaju fluor, onemogućavaju zadržavanje hrane i nastanak karijesa.
Hrvatski English Italiano